marți, 22 septembrie 2015

Lipscani Atelier Alternativ - primii pasi


Teatrul de pe Lipscani deschide porţile unui nou proiect: “Lipscani Atelier Alternativ”. Aşa cum şi-a propus încă de la început, Teatrul de pe Lipscani vrea să promoveze tinerii actori, regizori şi oameni de teatru. Prin “Lipscani Atelier Alternativ”, toţi aceştia vor putea să se afirme, creând spectacole special în cadrul acestui proiect. De asemenea, “Lipscani Atelier Alternativ” va găzdui producţii deja existente ale grupurilor de tineri care nu au acces într-o instituţie teatrală. Şi, nu în ultimul rând, publicul va putea admira şi aplauda şi spectacole de licenţă de calitate ale studenţilor facultăţilor de teatru.
În plus, “Lipscani Atelier Alternativ” nu este doar o rampă de lansare, ci îşi doreşte să devină şi un atelier de creaţie propriu-zis, unde să se nască idei, proiecte şi experimente teatrale la un nivel calitativ ridicat. Ca programe adiacente celui principal, se vor dezvolta spectacolele-lectură (pe texte clasice, consacrate, dar şi pe texte de teatru contemporan), precum şi o idee inovatoare în spaţiul teatral românesc: spectacolele-lectură pentru copii. Acestea din urmă se vor constitui în matinee dedicate celor mici, în care aceştia vor putea urmări actori cunoscuţi şi tineri ce vor aduce la viaţă cele mai îndrăgite personaje şi poveşti.
Astfel, alături de “Lipscani Theatre Academy”, “Lipscani Atelier Alternativ” devine un mijloc de formare şi promovare a tinerilor actori, dar şi de dezvoltare a publicului tânăr, de acomodare a acestuia cu mediul teatral.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu